oefentherapie regio deventer

Slaapoefentherapie
bij een oefentherapeut Cesar en Mensendieck

Heeft u slaapproblemen? Dan kan een oefentherapeut, gespecialiseerd in slaapproblemen, u verder helpen. Oefentherapeuten zijn bij uitstek geschikt voor het behandelen van de combinatie lichaam/geest en slaapproblemen, omdat zij in de basis op een brede, holistische manier kijken naar problemen.


Slaapproblemen

Sommige mensen slapen wat langer, andere wat korter. Maar voor iedereen geldt: wie ’s nachts goed slaapt, voelt zich overdag beter en heeft meer energie. Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar wie vaker wakker ligt, kan zich overdag niet uitgerust voelen en hierdoor lichamelijk of geestelijke klachten krijgen.
Er zijn veel factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor het feit dat u niet goed slaapt. Tijdens de slaaptherapie leert u wat bij u de knelpunten zijn en hoe u weer goed kunt leren slapen.
U kunt bij een slaapoefentherapeut terecht met onder andere de volgende slaapproblemen:

 

 

Zonder medicijnen

Slaaptherapie is een aanpak zonder medicijnen, die gericht is op het verbeteren van de slaap door het werken aan de oorzaken van de slaapproblemen. De therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen, maar daar staat tegenover dat het behandel­resultaat van langere duur is en u niet afhankelijk bent/blijft van slaapmedicatie.

 

Werkwijze

Na een intake en onderzoek wordt in 5 à 10 behandelingen gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Slaapproblemen verdienen een brede kijk en een 24-uurs aanpak in de behandeling. Aan het eind van de behandeling volgt altijd een eindrapportage naar uw huisarts.
Wilt u graag in een groep met uw slaapproblemen bezig, vraag uw therapeut naar de mogelijkheden. Dit moet u meestal zelf betalen.

 

Vergoeding

De behandeling wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.


Waar

Gorssel
Oefentherapie Mensendieck Gorssel
www.mensendieck-gorssel.nl 
GZC Den Oldenhof
Hoofdstraat 45 B208
7213 CR Gorssel
0575 494685
Deventer
Oefentherapie Mensendieck Colmschate
www.mensendieck-colmschate.nl
GZC De Kuip
Holterweg 108B
7429 AH Colmschate
0570 799044
Groepspraktijk oefentherapie Cesar
www.oefentherapiedeventer.nl
GZC Borgele
Dreef 1c
7414 EA Deventer
0570 536615
Oefentherapie Mensendieck
www.mensendieck-deventer.nl
GZC Jozef
Louis Pasteurstraat 10f
7415 EP Deventer
0570 546887
Olst
Groepspraktijk oefentherapie Cesar
www.oefentherapiedeventer.nl
Holstohus
J.Schamhartstr 5
8121 CM Olst
0570 536615