oefentherapie regio deventer

Kinderoefentherapie

Kinderen spelen en bewegen de hele dag. Dit spelen is belangrijk voor het ontwikkelen van het totale kind. Door kruipen, klimmen, knutselen, voetballen of bouwen ontdekken de kinderen hun mogelijkheden en trainen ze hun spieren, zintuigen en motoriek. Zo leren ze de wereld kennen en ordenen.

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. De vaardigheden die bij een bepaalde leeftijd horen worden dan vanzelf aangeleerd. Maar soms gaat het niet vanzelf. Dan loopt het kind achterstand op in zijn motorische ontwikkeling en kan het niet meer mee komen met gym of schrijven op school. Of ouders merken dat kinderen vaak struikelen bij rennen, dat het aankleden lastig is of dat ze gewoon onhandig lijken te zijn. Ook zijn er kinderen die angstig, geremd of gespannen zijn tijdens het bewegen. Voor deze kinderen kan de kinderoefentherapeut een helpende hand bieden. Zij helpt het bewegen makkelijker te maken, zodat een kind weer plezier krijgt in bewegen. Plezier heeft een positieve uitwerking op de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Er ontstaat een positiever zelfbeeld.

 

Voor wie

Kinderen die extra hulp en aandacht nodig hebben om zich op motorisch gebied goed te kunnen ontwikkelen. Kinderen die meer hun best moeten doen om vaardigheden onder de knie te krijgen.

De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in de (senso)motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, en kan u precies vertellen wat uw kind nodig heeft. Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met een kinderoefentherapeut bij u in de buurt.

 

Kinderen kunnen verwezen worden door de huisarts, het consultatiebureau, de schoolarts of een andere specialist. De kinderoefentherapie is ook direct toegankelijk, zonder tussenkomst van een arts.

 

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering worden 18 behandelingen vergoed bij kinderen onder de 18 jaar. Mocht er achterstand zijn op de motoriek en/of ontwikkeling dan is dit een chronische indicatie voor kinderen onder de 18 jaar. Het wordt dan volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Waar

 

Gorssel
Oefentherapie Mensendieck Gorssel
www.mensendieck-gorssel.nl
GZC Den Oldenhof
Hoofdstraat 45 B208
7213 CR Gorssel 0575 494685
Deventer
 Oefentherapie Mensendieck
www.mensendieck-deventer.nl
Locatie Zandweerd Lange Zandstraat 81 7412 EC Deventer

0570 619969

(Kinder)oefentherapie Deventer 
www.kinder-oefentherapiedeventer.nl

Papenstraat 38a 7411 NE Deventer

06-22165794

Holten
Oefentherapie Mensendieck Holten
www.mensendieck-holten.nl
Schoolstraat 27 7451 EV Holten 0548 362299
06 19199458