oefentherapie regio deventer

Nordic Walking

 

Nordic Walking is een ideale outdoorsport die overal uitvoerbaar is: alleen, met z”n tweeën of in groepsverband. Het is relatief snel te leren en niet duur. Het is een effectieve en veilige vorm van lichaamsbeweging.

 

 

Door het gebruik van “poles” ofwel “stokken”, doet het bovenlichaam, anders dan bij normaal wandelen volop mee, wat zorgt voor meer spiergebruik en ontlasting van gewrichten.

Nordic Walking is uitermate geschikt om factoren als bewegelijkheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen te behouden en te verbeteren en overgewicht te bestrijden.

 

Voor wie?

De sport is geschikt voor jong en oud, voor mensen met een goede en minder goede conditie.

Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen de sport beoefenen, vraag naar de mogelijkheden. Zo kan iemand met artrose van de knieën beter nordic walken dan gewoon wandelen omdat het onderlichaam ontlast wordt.

 

Verantwoord trainen

Om optimaal te profiteren van deze stimulerende activiteit is het belangrijk de techniek op een juiste wijze aan te leren. Het gaat daarbij om de koppeling tussen de juiste instructie, het doen en het ontwikkelen van “het gevoel”. Door de opbouw en de herhalingen worden de bewegingen als het ware geautomatiseerd.

Het gezondheidsniveau kan door iedereen met een lichamelijke beperking worden bereikt. Vergeleken met gewoon lopen worden de wervelkolom, heupen, knieën en enkels ontlast en de nek-/schoudergordel soepeler en werk je op een prettige manier aan de conditie.

Nordic Walking op fitnessniveau is een training voor het totale lichaam. Bij een juist uitgevoerde techniek wordt 90 % van de spieren gebruikt.

 

De lessen

U kunt kennismaken met Nordic Walking via een clinic of kennismakingsles. Als het wat voor u is kunt u door met de basiscursus. De groepen zijn klein (6-8 personen) waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is. Er bestaan ook mogelijkheden om in een “doorloopgroep” verder te gaan.

 

Kosten

Kennismakingsles  12,50 euro

Basiscursus 90 euro (5 lessen van 1,5 uur inclusief koffie/thee en het lenen van de poles).

 

Waar

De lessen worden gegeven op boslocaties rondom Deventer.
Info bij:

Groepspraktijk oefentherapie Cesar

www.oefentherapiedeventer.nl

Locatie GZC Borgele

Dreef 1c

7414 EA Deventer

0570 536615